Tips & Tricks

Tips & Tricks

Honing (fin-slibning) og Slibning

For at maksimere levetiden af knivbladet, vil regelmæssig honing med et strygestål være nødvendig. Ugentlig honing vil forlænge tiden mellem slibning markant. Når tiden kommer til at skærpe kvalitets knive, anbefaler vi at bruge en slibesten / whetstone, og slibe dem i en 15 ° klinge vinkel, eller sende knivene til et professionelt slibeservice.

Køb en slibesten / whetstone hos Q2R-Trading og slib dine knive selv, det er ikke nær så svært som du tror. Få en instruktion via videoen,og så kan du evt. efterfølgende øve dig på nogle lidt ældre og billigere knive, førend du sliber din japanske høj-kvalitetskniv.

 

 

Rådgivning vedrørende kniv håndtering

Lad være med at skære i ekstremt hårde og/eller frosne ting (dvs. knogler, frø, metal osv) med din kniv. Dette kan forårsage skår eller andre skader på kanten.

Når der skæres, skal du bruge en jævn skærende bevægelse. Undgå at vride kniven i skæreprocessen, især når der skæres i hårdere fødevarer (dvs. squash gulerødder, etc.).

Forsøg ikke at flekse eller bøje din kniv. Dette kan forårsage skår eller revner på bladet.

Brug en ordentlig skæreunderlag. De Japanske knive må aldrig bruges på metal- eller glasoverflader. De bedste skæreunderlag til brug med disse knive er endetræs skæreunderlag. Bambus skæreunderlag og plastic/poly skæreunderlag kan være hårde ved knivsbladet.

Japanske kvalitets knive tåler ikke opvaskemaskine. Venligst håndvask med mild sæbe og varmt vand. Rengør altid og tør kniven grundigt efter brug. At sætte kvalitets knive i opvaskemaskinen kan forårsage skader på knivsbladet samt der kan forårsages korrosion. Opvaskemaskine kan også forårsage skader på håndtaget, idet skaftet kan ændre størrelse eller form på grund af varme, vand og kemikalier.

Carbon stål knive kræver noget ekstra pleje og omsorg. Denne form for knive kan ruste, hvis de er efterladt våde og snavset. Efter brug skal de rengøres og tørres grundigt.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.